Właściowści kombuchy

Jakie są korzyści i właściowści kombuchy?


Komvida to zdrowa alternatywa dla słodkich i gazowanych napojów bezalkoholowych. Jest to w 100% organiczna kombucha, która jest produkowana w sposób zrównoważony w naszej wiosce Fregenal de la Sierra.


Komvida ma bardzo korzystne właściwości dla organizmu i nie jest pasteryzowana, dzięki czemu zachowuje wszystkie swoje właściwości probiotyczne. Spożywając ją, do naszego organizmu wprowadzane są miliony mikroorganizmów, które trafiają bezpośrednio do jelit. Te dobre organizmy pomagają poprawić trawienie i uzupełnić florę jelitową. Wzmacniają również układ odpornościowy i dostarczają dodatkowej energii.

Nuria y Bea

Oto kilka badań, które potwierdzają korzyści związane z kombuchą:

  • Ilmra Vna, Pvels Semjonovs, Raimonds Linde, Ilze Denina. “Current Evidence on Physiological Activity and Expected Health Effects of Kombucha Fermented Beverage”. Journal of medicinal food, 17(2), 179-188. (2020).
  • Jessica Martinez Leala, Lucia Valenzuela Suareza, Rasu Jayabalan, Joselina Huerta Orosa, Anayansi Escalante-Aburtoa. “A review on health benefits of kombucha nutritional compounds and metabolites” CyTA – Journal of Food, Volume 16, Number 1, pp. 390-399. (2018).
  • Dufresne, E Farnworth. “Tea, Kombucha, and health: a review”. Food research international, 33(6), 409-421. (2021).
  • Crum, H. and LaGory, A. (2019). “El Gran libro de la Kombucha”. 1st ed. Valldemosa (Illes Balears): Diente de león, pp.18,19. Dipti P, e. (2019).
  • Felix Ash. “A review about probiotic foods: Kefir, Kimchi and Kombucha”. Journal of Food Processing and Technology 2016 Vol.7 No.11 pp.636 ref.9 (2020).
  • Mindani I Watawana, Nilakshi Jayawardena, Chaminie B Gunawardhana, Viduranga Y Waisundara. “Health, Wellness, and Safety Aspects of the Consumption of Kombucha”. Journal of ChemistryVolume , Article ID 591869, 11 (2021).
  • Nilgun OZDEMIR, Ahmet Hilmi CON. “Kombucha and Health”. Journal of Health Science 5 244-250, (2021).
  • Kelli Rush, Callie Gustafson, Katherine Seehusen, Francis Mann, Ted Wilson. “Kombucha tea antioxidant activity”. Citation: The FASEB Journal, 28 (1 Supplement), 647-47.
  • Ebrahim Azarpour, Maral Moraditochaee, Hamid Reza Bozorgi. “Make Process and Health Benefits of Drink Kombucha Tea”. Journal of Applied Science and Agriculture, 9(9) July , Pages: 158-164.

Chcesz wiedzieć, gdzie go kupić? Kliknij tutaj.

Komvida.com – Organiczna 100% Kombucha 2022.
Twój naturalny, probiotyczny napój organiczny.
Nota prawna | Polityka prywatności | Polityka cookies